“Link a bioban”: egy kattintással végtelen lehetőség




A közösségi média világában gyakran találkozhatunk a "link a bioban" kifejezéssel, de vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy ez mit is jelent valójában? És hogyan használhatjuk ezt az eszközt a digitális jelenlétünk erősítésére?

Ez a cikk bemutatja, miért lehet hasznosabb egy “linktree” használata, mint egyszerűen a weboldalunk URL-jének megosztása.



A linkek gyűjtőhelye a Linktree

 

“Link a bioban”: de mit is jelent ez?

A kifejezés arra utal, hogy valaki a közösségi média profiljának leírásában (azaz a "biojában") elhelyez egy linket, amelyre kattintva további tartalmakhoz, termékekhez vagy információkhoz juthatunk. Ez a módszer különösen hasznos azokon a platformokon, ahol nem lehet közvetlenül linket csatolni a posztokhoz, mint például az Instagramon.

Mi az a bio site?

Egy bio site egy egyszerű, de hatékony weboldal, amely összegyűjti az összes releváns linket, amit meg szeretnénk osztani a közönségünkkel. Gyakran egyetlen oldalból áll, amelyen keresztül a látogatók hozzáférhetnek a különböző tartalmakhoz, közösségi média profilokhoz vagy akár egy webáruházhoz. 

Olyan közösségi média platformokon használjuk, ahol a profilokban csak egy weboldal linkjének megadására van lehetőség, mint például az Instagram vagy a TikTok bio szekciója.

 

 

Miért jobb a bio site alkalmazása, mint a weboldalad linkje?

A bio site alkalmazása számos előnnyel bír a közösségi média profilokon való használathoz képest, különösen, ha csak egy link megosztására van lehetőség a bio szekcióban.

1. Több link egy helyen

Természetesen a legnagyobb előnye, hogy használatukkor egyetlen linken belül több különböző céloldalra vagy forrásra tudod irányítani a látogatókat. Ez segíthet a felhasználóknak könnyen eljutni az általad kínált tartalmak között, legyen szó a weboldaladról, közösségi média profilokról vagy webáruházról.

2. Jobb felhasználói élmény

A bio site segítségével testreszabhatod az oldal kinézetét, hogy illeszkedjen a márkádhoz, és így egy egységesebb felhasználói élményt nyújthass. 

3. Analitikai adatok

Sok bio site platform analitikai eszközöket is kínál. Értékes betekintést nyerhetsz így a látogatóid viselkedésébe, ami segíthet a tartalmad finomításában és a célközönséged jobb megértésében.

4. Gyorsan aktualizálható

A bio site-ot könnyen és gyorsan frissítheted új linkekkel vagy információkkal, anélkül, hogy a weboldaladon kellene módosításokat végezni. Ez különösen hasznos lehet akciók, események vagy friss tartalmak gyors megosztásakor.

 

Linktr.ee, mint az egyik legnépszerűbb megoldás

A linktr.ee ereje az egyszerűségében rejlik. Segítségével a profil látogatói egyetlen kattintással elérhetik az összes releváns tartalmat, legyen szó weboldalról, legújabb blogbejegyzésről, online áruházról, vagy akár egy friss podcast epizódról. 

Az analitikai funkciók segítségével nyomon követheted, mely linkek a legnépszerűbbek, honnan érkeznek a látogatóid, és még sok más hasznos információt gyűjthetsz, ami segíthet finomítani a stratégiádat!

Megmutatjuk, hogy milyen egyszerűen létre tudod hozni az első Linktr.ee-det!

  1. Első lépésként próbáld ki az ingyenes változatát. Ismerkedj meg a felülettel, majd döntsd el, milyen prémium funkciókra lenne még szükséged! 

Tipp: Ki tudod próbálni a “Pro” verziót ingyen 30 napig! 

  1. Töltsd ki a kért adatokat, kérdéseket, majd mehetünk is tovább! 
  2. Válassz sablont, majd profil képet és már kész is vagy!

Hogyan lehet automatizáltan használni? 

Van lehetőséged időzíteni is a linkeket pont úgy, mint a Facebook posztjaidat is! 

Első lépésként vedd fel azt a linket, amelyet meg szeretnél jelentetni és állítsd inaktívra. Ezt követően nevezd el úgy, ahogyan azt megszeretnéd jeleníteni majd a linkfa gombján. 

Miután több linket is felvettél, be tudod állítani a megjelenítés sorrendjét. 

Ahogyan az alábbi képen látod, a naptár ikonra kattintva érhető el az időzítés.

 

Linktr.ee időztésének beálltása

 

Mit kell tenned, hogy linket tudj időzíteni?

  1. Kattints a naptár ikonra.
  2. Állítsd be a kezdő dátumot, órára-percre pontosan.
  3. Ugyanezt állítsd be a másik mezőn is, amikor is eltűnik a link gombja. 
  4. Figyelj az időzóna beállításánál! A képen látható, budapesti időzónát válaszd ki mindenképpen!
  5. Mentsd el a gomb megnyomásával. 

Tipp: Tervezd meg az egész hónapodat, hogy mindig legyen az aktuális akció, új termék, esetleg a legkelendőbb szolgáltatásod látható. Egyszerre több “gombot” is állíts mindenképpen láthatóvá!

Megéri ezt neked használni?

Ha aktívan használod a közösségi médiát a tartalom megosztására, és szeretnéd egyszerűsíteni a követőid számára, hogy hogyan találják meg a legfontosabb tartalmaidat vagy kapcsolatfelvételi lehetőségeket, akkor egy ilyen bio site lehet a tökéletes megoldás számodra!

Túl nagy falat lenne az állandó aktualizálása a bio site oldaladnak vagy nincs ötleted, hogyan használhatnád ki ezt a lehetőséget? Akkor van egy jó hírünk! Nézd meg az ajánlatunkat!