Mi legyen a honlapod főoldalán?




Állandó fejtörést okoz, hogy hogyan nézzen ki a weboldalad, és nem tudod, mit érdemes rögtön a nyitólapra tenni? Ebben a cikkben segítünk eligazodni, hogy tisztázni tudd, mi kerüljön a honlapod főoldalára!

Egy honlap megtervezése egyáltalán nem azzal indul, hogy színeket, megjelenéseket és képeket tervezünk, hanem annak a lefektetésével, hogy milyen tartalmaknak és blokkoknak kell helyet kapniuk rögtön a nyitóoldalon. 

 

Gondolkozz az olvasód fejével, de ne veszítsd szem elől a céljaidat!

Amikor egy új látogató megnyitja a weboldalad, számára kulcsfontosságú, hogy minden információt gyorsan megkapjon rólad és a cégedről. Neked viszont az a célod, hogy bizalmat építs benne, esetleg rögtön kapcsolatot teremtsen veled, akár vásároljon is. 

Ez a két nézőpont egyáltalán nem áll szemben egymással, csupán alaposan át kell gondolni, hogyan készíthető el egy olyan nyitólap, ami mindenki számára előnyös, a látogatónak is és neked is. Ehhez pedig fontos, hogy a céges arculattervezés és a tartalmi felépítés összhangolásra kerüljön.


Mi az, ami nem maradhat le a weboldalad főoldaláról?

A fentiek alapján biztos, hogy szükséged lesz ezekre:

  • egy tömör, lényegretörő, de bizalomépítő bemutatkozó blokkra,
  • a termékeid/szolgáltatásaid legalább vázlatos felsorolására,
  • annak bemutatására, hogy kinek és miben tudsz segíteni,
  • néhány referenciára vagy véleményre,
  • a kapcsolatfelvételi lehetőségekre.

Ezek a legalapvetőbb tartalmi elemek, amik nélkül nem fogsz tudni igazán hatékony főoldalt készíteni. 


Hogyan lehet a weboldalad főoldala az email adatbázisod növekedésének táptalaja?

Ideális esetben már a honlap nyitóoldalán szerepel egy olyan blokk, amivel megragadod a látogatót és információt szerzel tőle. Ez többnyire egy ingyenes letölthető csali, bármilyen formában, amiért elkérheted a látogató email címét. 

Ha azonnal adsz egy hasznos, de ingyenes elérhető segítséget, az nem csupán bizalomépítő, de neked is hasznos, hiszen az email cím birtokában bármikor kapcsolatot tudsz teremteni az érdeklődőkkel. 

 

főoldal készítése

 

Mire figyelj a főoldalad kialakításánál akkor, ha termékeket árulsz, és akkor, ha szolgáltatásokat nyújtasz?

Amennyiben termékeket értékesítesz, vagy webáruházad van, akkor biztosan meg kell jeleníteni a legnépszerűbb, top termékeket már a főoldalon, és könnyen elérhetővé kell tenned azokat az érveket is, hogy miért érdemes épp nálad vásárolni. 

Ezek az érvek vonatkozhatnak például a szállításra, a gyorsaságra, a garanciára vagy a minőségre. 

Amennyiben inkább szolgáltatásokat nyújtasz, arról kell meggyőznöd az érdeklődőt, hogy ezeket tőled vegye igénybe, így sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetned a melletted szóló érvekre, valamint a pozitív vélemények, referenciák bemutatására. 

Minden weboldal felépítése egyedi, de ha nem csupán szép, hanem hatékony weblapot szeretnél, akkor a főoldalad alapos megtervezése elengedhetetlen!


Szeretnél egy hatékony weboldalt, de nincs időd/kedved/szaktudásod elkészíteni?

Mi levesszük a válladról ezt a terhet, csapatunkkal a stratégiai-tartalmi tervezéstől a grafikán át a programozásig és a szövegírásig minden részfeladatot profin meg tudunk oldani!

Keress minket bátran, ha új weboldalra van szükséged!