Hogyan tölts meg egy élő rendezvényt?




Ahogy ismét lehetőségünk nyílt az élő rendezvények, események megrendezésére, előtérbe került a kérdés, hogyan tölthetjük meg ezeket az eseményeket és hogyan juttathatjuk el a rendezvényünk hírét minél több emberhez. Ebben a cikkben erről lesz szó, adunk pár tippet ahhoz, hogy az eseményed teltházas legyen. 



Aktivizáld a saját közösséged!

A legelső és legfontosabb lépés, hogy sokkal költséghatékonyabban lehet megtöllteni egy rendezvényt, ha először nem olyanok felé nyitsz, akik még nem ismernek, hanem aktivizálod a meglévő követőidet. 

Kik jöhetnek szóba és milyen eszközökkel teheted ezt meg?

Mindenképp kommunikálj a követőid és a feliratkozóid felé!

  • Tegyél ki posztot a közösségi média felületeidre, Facebookra és Instagramra.
  • Írj egy email sorozatot a feliratkozóidnak. Ne csupán egyetlen levélben gondolkozz, hanem egymásra épülő levelekben, egy komplett kampányban!
  • Hozz létre Facebook eseményt és terjeszd!
  • Aknázd ki a fizetett hirdetési lehetőségeket, hogy elérd a követőidet, weboldal látogatóidat! 

Ha pedig ezeken túl vagy, akkor megcélozhatod azokat, akik még nem ismernek. Ezt a lépést sem hagyhatod ki, hiszen új vásárlók, résztvevők nélkül bizonyára nem tudnád elérni a vágyott létszámot. 

élő rendezvény megtöltése

Hogyan juthatsz el olyanokhoz, akik még nem ismernek?

  • partnerkapcsolatokon, ajánlásokon keresztül
  • hirdetésekkel

Az egyik lehetőséged, hogy kiaknázod a partneri kapcsolataidat és megkéred őket, vigyék hírét a rendezvényednek a saját követőik körében, ez az olyan csatorna, amit te magad nem tudsz kontrollálni. 

Van azonban olyan lehetőség, ami a te felügyeleted alatt állhat, ez pedig a fizetett hirdetések. Többnyire a Google Ads vagy a Facebook hirdetések szoktak ilyenkor felmerülni, és mindkettőt kiaknázhatod. 

Azt viszont tudnod kell, hogy a Google Ads leginkább azok körében lesz sikeres, akik keresegélnek a rendezvényed témájában, míg a Facebook hirdetéseket megfelelő beállításokkal nagyon jól használhatod. 

 

A legegyszerűbb megoldás: Facebook esemény létrehozása és hirdetése 

Ma már pár perc alatt létrehozhatsz egy új Facebook eseményt, és annak hirdetését is könnyedén beállíthatod. 

Amire érdemes ügyelned, hogy egy szép, letisztult, de a legfontosabb információkat tartalmazó esemény borítóképet készíts, és az esemény szövegét is kihasználd arra, hogy minél több vonzó információt átadj az eseményedről. 

Ha ezt a kettő megvan, még érdemes az eseményedről linket is elhelyezned a leírásban, például az értékesítési oldal, jegyvásárlási oldal linkjét. 

Ezt követően nincs is hátra más, mint hogy meghirdesd. 


Hogyan hirdethetsz egy Facebook eseményt akkor is, ha nem használsz hirdetéskezelőt?

A Facebook szerencsére lehetőséget ad arra, hogy eseményt akkor is tudj hirdetni, ha épp nem vagy járatos a Facebook hirdetéskezelő használatában. 

Miután megnyitod az eseményed, közvetlenül a borítókép alatt találni fogsz egy kék gombot jobb oldalt, ami felkínálja az esemény hirdetésének lehetőségét.

 Ezt követően be tudod állítani, hogy mi jelenjen meg a hirdetés szövegében, kinek mutassa meg a Facebook hirdetést és mekkora keretet költsön erre. 

Fontos, hogy alaposan gondold át azt, kinek jelenítenéd meg a hirdetéseket. Ne csak az oldalkövetőket vagy azok ismerőseit célozd meg, hanem bátran vegyél fel új, egyéni közönségeket is, akik érdeklődnek az eseményed témájában. 

Esemény hirdetésekor még két dologra mindenképp figyel:

  • egy helyhez kötött eseménynél nem érdemes az egész országot céloznod, inkább azokra hirdess, akik az eseményt könnyedén elérhetik
  • ellenőrizd a kor és nem beállításait, lehet, hogy a témádból adódóan ezek szűkításre szorulnak

Ha alkalmazod a fizetett hirdetések erejét és aktivizálod a követőidet is, akkor jelentősen növelheted a résztvevők számát a következő élő rendezvényeden.